Maximaal 5 bestanden, elk formaat van 10M wordt ondersteund. OK
Sunrise Intelligent Equipment Co., Ltd 86-18851376363 jiaodan@kqsbz.com

Nieuws

Vraag een offerte aan
Thuis - Nieuws - Technologievergelijking tussen het Hete Vullen en het Aseptische Koude Vullen

Technologievergelijking tussen het Hete Vullen en het Aseptische Koude Vullen

September 14, 2021

Na meer dan tien jaar constante inspanningen, is de HUISDIEREN steriele koude vullende technologie meer en meer volledig geworden, en er zijn more and more rassen van dranken, met inbegrip van fruit en het groentesap, theedrank, sportendranken, carbonateerde dranken, water, enz. Het is momenteel zeer gemeenschappelijk in Noord-Amerika en Europese HUISDIER gebottelde melkdranken. Tijdens het verhogen van de aangewezen barrièrelaag tijdens het het blazen proces, los de gasdoordringbaarheid die van de fles op, tot de HUISDIERENfles op het biergebied meer maken werkelijkheid.

laatste bedrijfsnieuws over Technologievergelijking tussen het Hete Vullen en het Aseptische Koude Vullen

Punten van de HUISDIEREN de steriele koude vullende technologie

◆Het product heeft een steriele staat door UHT met ultrahoge temperatuur bereikt.
Hoe te om het ideaal te krijgen wordt de houdbaarheid na de voltooiing van de voltooiing bereikt door sterilisatie op hoge temperatuur van het product. De HUISDIEREN steriele koude vullende lijn gebruikt over het algemeen het de sterilisatieprocédé met ultrahoge temperatuur van UHT om dit te bereiken. Momenteel, is er geen duidelijke definitie van sterilisatie met ultrahoge temperatuur in de wereld. In het algemeen bij 138-145 ° C, is de sterilisatie van tijd tussen 1-30 seconden sterilisatie op hoge temperatuur en van korte duur, d.w.z., het meeste steriel verpakkend gewoonlijk goedgekeurd voedsel. Proces.
Wanneer de HUISDIEREN Steriele Vullende Productielijn wordt ontworpen om de sterilisatie met ultrahoge temperatuur van UHT te ontwerpen, kies de aangewezen bactericidal temperatuur en de tijd om de bactericidal waarde van het product te verbeteren zoveel mogelijk, terwijl ook het aroma en de voedingsmiddelen van het product waarborg. Maximumreserve. Momenteel, HUISDIER steriele koude het vullen het buis-type van productielijnengebruik sterilisatiemachines met ultrahoge temperatuur.

◆De sterilisatie van verpakkingsmaterialen is de kritiekste stap in het aseptische koude vullende productieproces.
Aangezien de standaardhuisdierenfles geen hitte is, kan het slechts door chemische reagentia worden gesteriliseerd. Efficiënte sterilisatie van de fles en het deksel, en de chemische reagens verzekeren kan niet het product beïnvloeden, en het steriele vullen heeft de volgende maatregelen getroffen:
1. De originele bacteriën dat de aanvankelijke geblazen fles vereist overschrijdt 10cfu/geen fles
2. Het vervoeren van de fles met aseptische lucht, luchttransportband
3. De fles is bactericidal in de fles met azijnzuurontsmettingsmiddel, dat een hoog bactericidal effect kan bereiken.
4. Tegelijkertijd, wordt het ontsmettingsmiddel gesteriliseerd buiten de fles.
5. Het ontsmettingsmiddel heeft een automatisch terugwinning en concentratiebepalingssysteem om de stabiliteit van desinfecterende concentratie te verzekeren.
6. Spoel het ontsmettingsmiddel die in de fles blijven met steriel water, en droog het dan met steriele lucht om ervoor te zorgen dat het overblijvende ontsmettingsmiddel niet het materiaal beïnvloedt.
7. De flessendekking is over het algemeen doorweekt in sterilisatie, en het sterilisatieeffect wordt gewaarborgd door de weektijd te controleren.

◆Het vullen van materiaal bereikt een steriele staat
Het belangrijkste materiaal van niet-paddestoel-vult wordt vereist om het ontwerp van het ontwerp van de voedselhygiëne, hoofdzakelijk in de pijpleiding en kleptechnologie, het oppervlakteontwerp van de oppervlakte van het materiaal, het oppervlakteontwerp van het materiaal, en de keus van de materialen van de corrosieweerstand, en ook met een CIP-systeem, een sterilisatie (SLOKJE) Systeem en Schoonmakende Systeem van het Materiaal het Externe Schuim te ontmoeten (COP). Bovendien wordt de steriele koude het vullen machine ontworpen met zijn eigen unieke steriele het vullen klep, die ervoor zorgt dat het materiaal geen secundaire verontreiniging aan het materiaal zal brengen.
Aangezien de HUISDIERENfles niet na het koude vullen wordt aangegaan, is er een deel van de lucht tussen de materialen en GLB, waar de zuurstof langzaam geoxydeerd tijdens opslag is, die in een drankverslechtering resulteren. Daarom zal het steriele koude het vullen materiaal een reeks stikstof (of ander inert gas) vervangingssystemen, de hoogste lucht wegblazen om ervoor te zorgen toevoegen dat het product niet zo geoxydeerd mogelijk is.

◆Het invullen en het blokkeren aseptisch milieu
Het behoud van het Steriele milieu van HUISDIER steriliseerde koude en het bestralen het interval van de de luchtreiniging van het lijnen over het algemeen gebruik. Momenteel, gebruiken de ondernemingen van de voedselverwerking de reiniging tussen de ontwikkeling van de farmaceutische industrie, en het technische niveau heeft een verenigde norm.
De vullende machinegebied van het HUISDIEREN vereist het steriele koude vullende lichaam d100-Vlakke steriel, en er is ook een 10.000 niveaureiniging. De gasnetheid in het vullende milieu wordt gewaarborgd door het steriele ventilatiesysteem in de reiniging. Opgeschort in de lucht secundaire verontreiniging terwijl het controleren van de temperatuur en de vochtigheid tussen de reiniging ervoor zorgen, die dat de steriele het vullen machine altijd in een goede arbeidsvoorwaarde is.
In het volledige milieusysteem, is de exploitant de grootste verontreinigingsbron, en de luchtreiniging wordt ontworpen terwijl het zuiveren van de lucht, is het ook zeer goed die de verontreiniging te verminderen door het personeel wordt veroorzaakt; de exploitant heeft sterilisatie wanneer het ingaan van de 10.000 niveaureiniging bestrooid. De kleinschalige reiniging is klein en praktisch, wat de exploitant toestaat om zijn aseptisch milieu in werking te stellen; de binnenoppervlakte van het reinigingsapparaat kan automatisch worden schoongemaakt en worden gedesinfecteerd.

◆De onderneming, de controle, het registreren en de controle van essentiële controle richten voor steriele koude vullende productielijn
De productie van HUISDIEREN steriele koude verplaatsing is een zeer verantwoordelijk ononderbroken productieproces. In om het even welk van dit proces, is het mogelijk om de mislukking van het volledige steriele controlesysteem in dit proces te veroorzaken. De veiligheid van het product. Daarom is de totstandbrenging van een wetenschappelijk en perfect controlesysteem een zeer belangrijke factor in succesvolle verrichting van de aseptische koude vullende productielijn. Momenteel, is de huidige drankindustrie over het algemeen het HACCP-beheersysteem.
HACCP is een afkorting voor risicoanalyse en essentiële controlepunten. Het is hoogst logisch en een evaluatiesysteem dat de ondernemingen van de voedselproductie toelaat om potentiële gevaren in een productiemilieu te identificeren en te controleren. Beheersmethode. Het systeem omvat de basisprincipes van 7 aspecten, waarin het essentiële controlepunt (CCP) van controlegevaren wordt bepaald, en de belangrijkste grens (cl) wordt van elk controlepunt gevestigd om te vestigen een programma om elk controlepunt te controleren een zeer belangrijk gedeelte van het systeem is.
Het proces van de HUISDIEREN steriele koude vullende productielijn is ingewikkeld, en de controle-eisen voor steriele milieu's zijn zeer strikt. De productveiligheid kan echt worden verzekerd door beheer en controle volgens het HACCP-systeem te beheren en te controleren.

Heet vullend proces
Het thermische vullende proces kan over het algemeen in twee types worden verdeeld: men is hete vullen het op hoge temperatuur, d.w.z., het materiaal ogenblikkelijk wordt gesteriliseerd door UHT, koelend aan 85-92 ° C voor het vullen, terwijl de productterugvloeiing wordt vereist om een constante vullende temperatuur te handhaven. Deze temperatuur wordt dan gehouden steriliserend GLB; men is een materiële sterilisatie na 55-75 ° C voor Pakitia en het toevoegen van een bewaarmiddel. Deze twee manieren te hoeven niet om afzonderlijk voor het product, de kruiken en de deksels worden gesteriliseerd, en eenvoudig het bactericidal effect te bereiken bij op hoge temperatuur bij hoge temperaturen.

Vergelijking van twee vullende procestechnologie
Vergeleken met de twee vullende processen, is het grootste verschil dat de hitte van de drank verschillend is. Iedereen weet dat langer de thermische behandelingstijd, groter het effect op de kwaliteit van de drank. Het steriele koude vullen wordt slechts gesteriliseerd door UHT met ultrahoge temperatuur, en het materiaal is kort, is het voedende verlies minder, hebben de kwaliteit en de smaak geen significante verandering, en het sterilisatieeffect kan in op hoge temperatuur worden gewaarborgd; en het thermische vullen wordt gebruikt op de manier, is het materiaal in een staat op hoge temperatuur, die ernstig de productsmaak, de kleur, en de thermische voedende inhoud beïnvloedt.
Het thermische vullende proces bepaalt dat de thermische vullende methode slechts geschikt is om hoge zure producten te produceren. Omdat het hoge zure milieu zelf verbiedt de micro-organismen heeft, is het onmogelijk om de veiligheid van zijn producten te verzekeren, en het product is hoog. Als een neutrale theedrank met een heet vullend proces wordt geproduceerd, wordt een bewaarmiddel vereist. Voor het steriele koude vullen, wegens het volledige proces wordt uitgevoerd in de aseptische omstandigheden, is het proces hoogst aanpasbaar en kan producten produceren.
Het type is zeer breed, met inbegrip van neutrale theedranken, melkdranken, en andere diverse dranken, eenvoudig verandering het producttype met aangewezen aanpassingen in het voorverwerkingsmateriaal.

  Hete vullende technologie Aseptische koude vullende technologie
Fles en van de flessendekking kwaliteitsvereisten Vereiste kristallijne hittebestendige HUISDIERENflessen (geschikt om hoge temperaturen van 85 ° c-92 ° C te weerstaan) en specifieke hittebestendige flessen Gewone HUISDIERENflessen (maximumhittebestendigheidstemperatuur 60 ° C) en standaarddekking
Materiële vereisten Handhaaf een langere tijd bij hoge temperaturen en om bewaarmiddelen toe te voegen UHT wordt gesteriliseerd aan normale temperatuur voor het materiaal
De vereisten van de flessensterilisatie En steriliserend niet of oxahydrate, eenvoudige vloed die chloorwater bevatten Doorweek of bespoot met ontsmettingsmiddel
Kroonkurk-desinfectievereisten De UVstralingsmethode kan in eenvoudige vloed met chloorwater worden gebruikt Doorweek of bespoot met ontsmettingsmiddel
Vullend milieu Geen steriele koude irrigatie, 100.000 niveaus kan worden gezuiverd Honderden waterreiniging in het vullende gebied; de het vullen ruimte en de vroege vullende lijn worden gezuiverd, en er zijn bijna geen micro-organismen bestaat.
Vullende materiaalvereisten Het vullende systeem gebruikt externe omloopwijze en vereist CIP Met niet-contact vullende methodes, vereist een correct systeem van CIP en van het SLOKJE strenge eisen om ruimtevereisten en externe verpakkingsmethodes te vullen.
Vullende periode Vereist omgekeerd bactericidal ketting en nevel koelmateriaal Geen post-verwerking
Daadwerkelijke operability Het procesmilieu is eenvoudig, is het controlebeheer vrij los De verrichting van het procesmilieu is uiterst complex, en de kwaliteitscontrolevereisten zijn uiterst strikter.
Operationeel risico Kleiner Groot
Effect op productaroma Heb bepaalde gevolgen Zeer klein effect

Na meer dan tien jaar constante inspanningen, is de HUISDIEREN steriele koude vullende technologie meer en meer volledig geworden, en er zijn more and more rassen van dranken, met inbegrip van fruit en het groentesap, theedrank, sportendranken, carbonateerde dranken, water, enz. Het is momenteel zeer gemeenschappelijk in Noord-Amerika en Europese HUISDIER gebottelde melkdranken. Tijdens het verhogen van de aangewezen barrièrelaag tijdens het het blazen proces, los de gasdoordringbaarheid die van de fles op, tot de HUISDIERENfles op het biergebied meer maken werkelijkheid.

Punten van de HUISDIEREN de steriele koude vullende technologie

◆Het product heeft een steriele staat door UHT met ultrahoge temperatuur bereikt.
Hoe te om het ideaal te krijgen wordt de houdbaarheid na de voltooiing van de voltooiing bereikt door sterilisatie op hoge temperatuur van het product. De HUISDIEREN steriele koude vullende lijn gebruikt over het algemeen het de sterilisatieprocédé met ultrahoge temperatuur van UHT om dit te bereiken. Momenteel, is er geen duidelijke definitie van sterilisatie met ultrahoge temperatuur in de wereld. In het algemeen bij 138-145 ° C, is de sterilisatie van tijd tussen 1-30 seconden sterilisatie op hoge temperatuur en van korte duur, d.w.z., het meeste steriel verpakkend gewoonlijk goedgekeurd voedsel. Proces.
Wanneer de HUISDIEREN Steriele Vullende Productielijn wordt ontworpen om de sterilisatie met ultrahoge temperatuur van UHT te ontwerpen, kies de aangewezen bactericidal temperatuur en de tijd om de bactericidal waarde van het product te verbeteren zoveel mogelijk, terwijl ook het aroma en de voedingsmiddelen van het product waarborg. Maximumreserve. Momenteel, HUISDIER steriele koude het vullen het buis-type van productielijnengebruik sterilisatiemachines met ultrahoge temperatuur.

◆De sterilisatie van verpakkingsmaterialen is de kritiekste stap in het aseptische koude vullende productieproces.
Aangezien de standaardhuisdierenfles geen hitte is, kan het slechts door chemische reagentia worden gesteriliseerd. Efficiënte sterilisatie van de fles en het deksel, en de chemische reagens verzekeren kan niet het product beïnvloeden, en het steriele vullen heeft de volgende maatregelen getroffen:
1. De originele bacteriën dat de aanvankelijke geblazen fles vereist overschrijdt 10cfu/geen fles
2. Het vervoeren van de fles met aseptische lucht, luchttransportband
3. De fles is bactericidal in de fles met azijnzuurontsmettingsmiddel, dat een hoog bactericidal effect kan bereiken.
4. Tegelijkertijd, wordt het ontsmettingsmiddel gesteriliseerd buiten de fles.
5. Het ontsmettingsmiddel heeft een automatisch terugwinning en concentratiebepalingssysteem om de stabiliteit van desinfecterende concentratie te verzekeren.
6. Spoel het ontsmettingsmiddel die in de fles blijven met steriel water, en droog het dan met steriele lucht om ervoor te zorgen dat het overblijvende ontsmettingsmiddel niet het materiaal beïnvloedt.
7. De flessendekking is over het algemeen doorweekt in sterilisatie, en het sterilisatieeffect wordt gewaarborgd door de weektijd te controleren.

◆Het vullen van materiaal bereikt een steriele staat
Het belangrijkste materiaal van niet-paddestoel-vult wordt vereist om het ontwerp van het ontwerp van de voedselhygiëne, hoofdzakelijk in de pijpleiding en kleptechnologie, het oppervlakteontwerp van de oppervlakte van het materiaal, het oppervlakteontwerp van het materiaal, en de keus van de materialen van de corrosieweerstand, en ook met een CIP-systeem, een sterilisatie (SLOKJE) Systeem en Schoonmakende Systeem van het Materiaal het Externe Schuim te ontmoeten (COP). Bovendien wordt de steriele koude het vullen machine ontworpen met zijn eigen unieke steriele het vullen klep, die ervoor zorgt dat het materiaal geen secundaire verontreiniging aan het materiaal zal brengen.
Aangezien de HUISDIERENfles niet na het koude vullen wordt aangegaan, is er een deel van de lucht tussen de materialen en GLB, waar de zuurstof langzaam geoxydeerd tijdens opslag is, die in een drankverslechtering resulteren. Daarom zal het steriele koude het vullen materiaal een reeks stikstof (of ander inert gas) vervangingssystemen, de hoogste lucht wegblazen om ervoor te zorgen toevoegen dat het product niet zo geoxydeerd mogelijk is.

◆Het invullen en het blokkeren aseptisch milieu
Het behoud van het Steriele milieu van HUISDIER steriliseerde koude en het bestralen het interval van de de luchtreiniging van het lijnen over het algemeen gebruik. Momenteel, gebruiken de ondernemingen van de voedselverwerking de reiniging tussen de ontwikkeling van de farmaceutische industrie, en het technische niveau heeft een verenigde norm.
De vullende machinegebied van het HUISDIEREN vereist het steriele koude vullende lichaam d100-Vlakke steriel, en er is ook een 10.000 niveaureiniging. De gasnetheid in het vullende milieu wordt gewaarborgd door het steriele ventilatiesysteem in de reiniging. Opgeschort in de lucht secundaire verontreiniging terwijl het controleren van de temperatuur en de vochtigheid tussen de reiniging ervoor zorgen, die dat de steriele het vullen machine altijd in een goede arbeidsvoorwaarde is.
In het volledige milieusysteem, is de exploitant de grootste verontreinigingsbron, en de luchtreiniging wordt ontworpen terwijl het zuiveren van de lucht, is het ook zeer goed die de verontreiniging te verminderen door het personeel wordt veroorzaakt; de exploitant heeft sterilisatie wanneer het ingaan van de 10.000 niveaureiniging bestrooid. De kleinschalige reiniging is klein en praktisch, wat de exploitant toestaat om zijn aseptisch milieu in werking te stellen; de binnenoppervlakte van het reinigingsapparaat kan automatisch worden schoongemaakt en worden gedesinfecteerd.

◆De onderneming, de controle, het registreren en de controle van essentiële controle richten voor steriele koude vullende productielijn
De productie van HUISDIEREN steriele koude verplaatsing is een zeer verantwoordelijk ononderbroken productieproces. In om het even welk van dit proces, is het mogelijk om de mislukking van het volledige steriele controlesysteem in dit proces te veroorzaken. De veiligheid van het product. Daarom is de totstandbrenging van een wetenschappelijk en perfect controlesysteem een zeer belangrijke factor in succesvolle verrichting van de aseptische koude vullende productielijn. Momenteel, is de huidige drankindustrie over het algemeen het HACCP-beheersysteem.
HACCP is een afkorting voor risicoanalyse en essentiële controlepunten. Het is hoogst logisch en een evaluatiesysteem dat de ondernemingen van de voedselproductie toelaat om potentiële gevaren in een productiemilieu te identificeren en te controleren. Beheersmethode. Het systeem omvat de basisprincipes van 7 aspecten, waarin het essentiële controlepunt (CCP) van controlegevaren wordt bepaald, en de belangrijkste grens (cl) wordt van elk controlepunt gevestigd om te vestigen een programma om elk controlepunt te controleren een zeer belangrijk gedeelte van het systeem is.
Het proces van de HUISDIEREN steriele koude vullende productielijn is ingewikkeld, en de controle-eisen voor steriele milieu's zijn zeer strikt. De productveiligheid kan echt worden verzekerd door beheer en controle volgens het HACCP-systeem te beheren en te controleren.

Heet vullend proces
Het thermische vullende proces kan over het algemeen in twee types worden verdeeld: men is hete vullen het op hoge temperatuur, d.w.z., het materiaal ogenblikkelijk wordt gesteriliseerd door UHT, koelend aan 85-92 ° C voor het vullen, terwijl de productterugvloeiing wordt vereist om een constante vullende temperatuur te handhaven. Deze temperatuur wordt dan gehouden steriliserend GLB; men is een materiële sterilisatie na 55-75 ° C voor Pakitia en het toevoegen van een bewaarmiddel. Deze twee manieren te hoeven niet om afzonderlijk voor het product, de kruiken en de deksels worden gesteriliseerd, en eenvoudig het bactericidal effect te bereiken bij op hoge temperatuur bij hoge temperaturen.

Vergelijking van twee vullende procestechnologie
Vergeleken met de twee vullende processen, is het grootste verschil dat de hitte van de drank verschillend is. Iedereen weet dat langer de thermische behandelingstijd, groter het effect op de kwaliteit van de drank. Het steriele koude vullen wordt slechts gesteriliseerd door UHT met ultrahoge temperatuur, en het materiaal is kort, is het voedende verlies minder, hebben de kwaliteit en de smaak geen significante verandering, en het sterilisatieeffect kan in op hoge temperatuur worden gewaarborgd; en het thermische vullen wordt gebruikt op de manier, is het materiaal in een staat op hoge temperatuur, die ernstig de productsmaak, de kleur, en de thermische voedende inhoud beïnvloedt.
Het thermische vullende proces bepaalt dat de thermische vullende methode slechts geschikt is om hoge zure producten te produceren. Omdat het hoge zure milieu zelf verbiedt de micro-organismen heeft, is het onmogelijk om de veiligheid van zijn producten te verzekeren, en het product is hoog. Als een neutrale theedrank met een heet vullend proces wordt geproduceerd, wordt een bewaarmiddel vereist. Voor het steriele koude vullen, wegens het volledige proces wordt uitgevoerd in de aseptische omstandigheden, is het proces hoogst aanpasbaar en kan producten produceren.
Het type is zeer breed, met inbegrip van neutrale theedranken, melkdranken, en andere diverse dranken, eenvoudig verandering het producttype met aangewezen aanpassingen in het voorverwerkingsmateriaal.

project Heet-gevulde HUISDIERENflessen Aseptische koude het vullen HUISDIERENfles
Flessengewicht Zwaar licht
knelpunt Speciaal kristalknelpunt Standaardknelpunt
Grondstoffenverhouding Hoge norm norm
Flessenontwerp Speciaal flessentype met thermische ribben Klantgericht flessenontwerp
Temperatuurtolerantie 85-92C 60°C
Zuurstofdoordringbaarheid Dikke flessenmuur, lage zuurstofdoordringbaarheid Dunne flessenmuur, hoge zuurstofdoordringbaarheid
Kroonkurk Bestand kroonkurk op hoge temperatuur Standaarddekking
Fles en GLB-kosten hoog Laag